Kiezen van vertegenwoordigers is een verworven recht. Niet iedereen maakt gebruik van dit recht en dat vinden we begrijpelijk maar wel jammer. Dit heeft ons doen besluiten om iets te doen om de  afstand tussen politiek en de inwoners van Medemblik te verkleinen. Daarom is er nu de YouMedemblik “Medemblik kiest” magazine. Hierin krijgen lokale politici de gelegenheid om u duidelijk te maken waar zij voor staan. Maar ook leuke columns waarin de lezer wellicht zichzelf herkent.

Medemblik kiest is meer dan politiek

Want wat gebeurt er voordat u gaat stemmen. Wie zijn al die mensen die al heel lang voor de verkiezingsdag bezig zijn met het organiseren van de verkiezingen. Wat bezielt ze om zich zo in te zetten voor ons democratisch recht.
En als iedereen heeft gestemd moet er ook nog geteld worden. In deze speciale editie wordt aan al deze zaken aandacht besteed zodat het voor de lezer wat duidelijker wordt. En hopelijk is dat reden genoeg om de loop naar het stembureau aan te gaan en te gaan stemmen.

Meer dan gemeenteraadsverkiezingen

Naast dat u een stem kan uitbrengen op een lokale politieke partij kunt u ook deelnemen aan het referendum over het invoeren van de “aftapwet”.
Dit referendum is raadgevend en niet bindend maar wel een reden voor de politiek om uw mening te peilen. Meer hierover leest u ook in deze YouMedemblik “Medemblik kiest” special.