De Museumstoomtram, die tussen Hoorn en Medemblik rijdt, legt de historische verbinding tussen deze eeuwenoude Westfriese steden. Het is een geweldige belevenis om vanuit Hoorn door het authentieke Hollandse landschap van Medemblik en omgeving te reizen. In het voorjaar, als de tulpen in bloei staan, is het uitzicht adembenemend en kleurrijk. Bello, het eigenzinnige stokpaardje van ons museum, viert in 2014 zijn 100e verjaardag. En in deze editie van InMedemblik magazine 2014 vieren wij het mee.

Maar er zijn dit jaar meer bijzondere verjaardagen. Zo heeft Medemblik, het oudste stadje van Westfriesland, 725 jaar stadsrechten, bestaat de Delta Lloyd Regatta 30 jaar en de Delta Lloyd 24-uurs race beleeft zelfs zijn 50e aflevering. Dit zorgt ervoor dat er vanaf april bijna elk weekend bijzonder leuke festiviteiten in het oude stadje zijn. Maar ook de landelijke omgeving van Westfriesland is een bezoek meer dan waard. Fiets, vaar of wandel door de prachtige natuur en ervaar de schone lucht, de rust en de ruimte!

InMedemblik magazine 2014 opnieuw informatief en overzichtelijk

We streven er naar om de magazines voldoende informatief te laten zijn. Maar het moet ook leuk zijn deze te lezen en dat bereiken we met name door gebruik te maken van mooie beelden. Foto’s zeggen namelijk meer dan duizend woorden.