Niets gezelliger dan de gemeente Medemblik in het voorjaar. Tenminste, dat vinden we zelf als we de mei-editie 2016 bekijken! Want in elke kern vinden leuke evenementen en activiteiten plaats. In de mei-juni 2016 editie van YouMedemblik magazine besteden we hier aandacht aan. bijvoorbeeld de Kortebaandraverij in Wognum, met veel paardenspektakel. En de Crazycross van Wervershoof, waarbij de snelste tijden op de crossbaan in Zwaagdijk-Oost worden verreden. Daarnaast vindt in Opperdoes het 30e Stratentoernooi plaats: voetbalteams uit de verschillende straten strijden tegen elkaar. Ook de Muzikale Wandeling in Zwaagdijk verdient uw aandacht.

Interview in de mei-juni 2016 editie

Sommigen onder u herinneren zich vast Pieter Knorr. De figuratief kunstenaar werkte in de jaren ’70 en ’80 als leraar aan de Mavo in Medemblik en oud-leerlingen zullen zich hem herinneren van onder andere de ‘Foekepot’. Hij woont al meer dan 30 jaar in de provincie Groningen. Hij vertelt over zijn leven en werk in ons hoofdinterview. Bijzonder!
En verder is het puur genieten, met de reuring in het gezellige centrum, mede door de Cruiseport landingen die vanaf half april plaatsvinden. Veel lenteplezier!

En wilt u op de hoogte blijven over wat er allemaal te beleven valt in Medemblik. Kijk dan op YouMedemblik.nl